Divočina na víně

, , ,

🕒 Doba přípravy: 60 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Připravte si podle našeho receptu skvělou divočinu na víně! Chutná naprosto báječně…

🍓 Ingredience

  • 500 g kančí kýty
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g kořenové zeleniny (, , )
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky jalovce
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml polosuchého červeného vína
  • 1 citron
  • na zaprášení

🥘 Postup přípravy

1
Maso nakrájejte na menší kousky.

2
Na hlubší pánvi rozehřejte . Vložte maso, osolte, opepřete a orestujte dozlatova, asi 5 minut.

3
Poté maso odstavte a na výpeku orestujte nasekanou cibuli a anglickou slaninu.

4
Do pánve dejte zeleninu nakrájenou na menší kousky, přidejte maso, a zalijte vývarem a vínem.

5
Duste doměkka při nižší teplotě, asi 30 minut.

6
Nakonec dochuťte šťávou z citronu, případně cukrem.

7
Tekutinu můžete zaprášit hladkou moukou a vytvořit hustší omáčku.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *