🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Připravte si podle našeho receptu skvělou divočinu na víně! Chutná naprosto báječně…
🍓 Ingredience
- 500 g kančí kýty
- 50 g anglické slaniny
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 cibule
- 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky jalovce
- špetka soli
- špetka pepře
- 300 ml zeleninového vývaru
- 150 ml polosuchého červeného vína
- 1 citron
- cukr
- hladká mouka na zaprášení
🥘 Postup přípravy
1
Maso nakrájejte na menší kousky.
2
Na hlubší pánvi rozehřejte olej. Vložte maso, osolte, opepřete a orestujte dozlatova, asi 5 minut.
3
Poté maso odstavte a na výpeku orestujte nasekanou cibuli a anglickou slaninu.
4
Do pánve dejte zeleninu nakrájenou na menší kousky, přidejte maso, koření a zalijte vývarem a vínem.
5
Duste doměkka při nižší teplotě, asi 30 minut.
6
Nakonec dochuťte šťávou z citronu, případně cukrem.
7
Tekutinu můžete zaprášit hladkou moukou a vytvořit hustší omáčku.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/divocina-na-vine/544658/








Napsat komentář