🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Proč zrovna domácí hořčici? Nejsou v ní konzervanty a barviva a mužeme si jí ochutit podle sebe. A hlavně proto, že je výborná. Zpočátku je i základní hořčiče celkem ostrá, nos protahující, časem ale vyprchává. Chce to nechat ji asi týden odležet. Konzistenci můžete udělat klasickou řidší nebo jako dip, s kousky semínek nebo úplně hladkou kremžskou, bylinkovou apod.
🍓 Ingredience
- 100g světlého hořčičného semínka (na kremžskou část nahradíme tmavým hoř. semínkem)
- 250-300ml tekuté složky (ocet8% 1:1 s vodou, nebo jablečný/ninný 3-4%, nebo jen bílé stolní víno;)
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžíce třtinový cukru nebo medu
- 2 lžíce oleje
- (bylinky a koření jako je estragon, bazalka, tymián, pro barvu kurkuma a dle chuti/křen nebo sušený česnek…)
🥘 Postup přípravy
Semínka zalijeme horkým octem a po dvou hodinách ochutíme a rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Chceme-li hladkou řidší hořčici jako z obchodu použijeme více vody a semínka si předem umeleme v kafemlýnku.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
http://www.apiastrum.cz/2016/10/domaci-horcice.html








Napsat komentář