Domácí hořčice


🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Proč zrovna domácí hořčici? Nejsou v ní konzervanty a barviva a mužeme si jí ochutit podle sebe. A hlavně proto, že je výborná. Zpočátku je i základní hořčiče celkem ostrá, nos protahující, časem ale vyprchává. Chce to nechat ji asi týden odležet. Konzistenci můžete udělat klasickou řidší nebo jako dip, s kousky semínek nebo úplně hladkou kremžskou, bylinkovou apod.

🍓 Ingredience

  • 100g světlého hořčičného (na kremžskou část nahradíme tmavým hoř. semínkem)
  • 250-300ml tekuté složky (ocet8% 1:1 s vodou, nebo jablečný/ninný 3-4%, nebo jen bílé stolní víno;)
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžíce třtinový cukru nebo medu
  • 2 lžíce oleje
  • ( a jako je , bazalka, , pro barvu a dle chuti/ nebo …)

🥘 Postup přípravy

Semínka zalijeme horkým octem a po dvou hodinách ochutíme a rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Chceme-li hladkou řidší hořčici jako z obchodu použijeme více vody a semínka si předem umeleme v kafemlýnku.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *