🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍪 Popis
Tradiční italský likér se svěží chutí citronů je perfektní digestiv. Zvládnete ho snadno připravit doma, stačí na to pouze 4 suroviny a trocha času na maceraci. Limoncello podávejte namražené nebo vychlazené s kostkou ledu.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Citrony omyjte a poté z nich škrabkou na zeleninu oloupejte POUZE velmi tenkou žlutou část slupky. Pokud na slupce zůstane částečně i bílá spodní část, odkrojte ji ostrým malým nožíkem.
Slupky dejte do sklenice se širokým hrdlem a zalijte je 80% alkoholem. Sklenici uzavřete a nechte macerovat na stinném místě minimálně 10 dní, ale ještě lépe 21 dní nebo i déle. Občas promíchejte, nejlépe jednou za 2 dny.
Připravte cukrový sirup. V rendlíku smíchejte cukr a vodu a směs ohřívejte na středním ohni, až se cukr úplně rozpustí. Přiveďte k varu, poté vypněte a nechte úplně vychladnout.
Infuzovaný alkohol přeceďte do větší nádoby. Přilijte cukrový sirup a dobře promíchejte.
Hotové limoncello přelijte do lahví, uzavřete a nechte na stinném místě ještě týden odpočinout.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/domaci-limoncello-italsky-citronovy-liker








Napsat komentář