Domácí Makové Loupáky

, , ,

🕒 Doba přípravy: 2 hod.

🍽️ Množství: 8 ks

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1 balíček
  • 200 ml rostlinné
  • 70 g třtinový
  • 85 g rostlinné máslo (Alsan)
  • 500 g hladká mouka 
  • 2 lžíce javorový
  • 1 lžíce rostlinné mléko
  • 1 lžíce

🥘 Postup přípravy

Na domácí loupáky si nejdříve připravíme kvásek. Ve vlažném mléku rozmícháme sušené droždí, lžičku cukru a necháme zhruba 15 minut pracovat. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme , změklé máslo a kvásek a uhněteme nelepivé těsto. Hotové těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu prohněteme, vyválíme kulatou placku a nakrájíme na 8 dílků. Smotáme do tvaru rohlíčků, pomažeme javorovým sirupem s mlékem (2 lžíce sirup a 1 lžíce mléka) a posypeme mákem.

Domácí makové loupáky dáme na plech a necháme zhruba 15 minut dokynout, poté pečeme na 180° C zhruba 20 minut.

Hotové loupáky necháme vychladnout a poté můžeme servírovat. Nejlépe chutnají namazané máslem a marmeládou

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *