🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 8 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Uznáváte, že domácí polévkové nudle jsou nejlepší, ale zároveň nemáte sílu a odhodlání je chystat? Naučte se vtipný trik s obyčejným sáčkem a uvařte si je kdykoli a bez námahy.
🍓 Ingredience
- 3 vejce
- 90 g hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Uvedené množství vystačí na dvě pořádné porce, takže jestli nejste takoví jedlíci, klidně počítejte porce tři až čtyři.
Krok 2: Prosátou mouku prošlehejte s vejci a solí a vytvořte těsto o něco hustší než palačinkové.
Krok 3: Těsto nechte deset minut odstát a mezitím přiveďte k varu vývar, do kterého chcete nudle chystat. Připravila jsem ho v asijském stylu: kuřecí skelet jsem vařila 30 minut v tlakovém hrnci spolu s několika plátky zázvoru, rozpůlenou cibulí, svitkem skořice, hvězdičkou badyánu, lžičkou soli, lžičkou celého pepře a chilli papričkou.
Krok 4: Odstáté těsto vlijte do pevnějšího igelitového sáčku a odstřihněte malý růžek.
Krok 5: Přímo ze sáčku pak do vroucího vývaru postupně těsto vlijte, asi šest minut povařte a můžete podávat.








Napsat komentář