Dortík se zakysanou smetanou

, , ,

🧑‍🍳 Náročnost: náročné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 200 gramů
  • mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
  • mouka pšeničná hrubá 6 lžic
  • kypřící 1/2 balíčku
  • vejce 4 kusy
  • (na vymazání)
  • mouka pšeničná hrubá (na vysypání)

Na krém:

  • smetana na šlehání 1 kelímek
  • smetana zakysaná 2 kelímky
  • cukr vanilkový 1 balíček
  • cukr moučkový (podle chuti)

Na polevu:

🥘 Postup přípravy

utřete s cukrem do pěny, přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promíchejte.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a střídavě s hrubou moukou ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Korpus upečte a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte do husté šlehačky, vmíchejte zakysané smetany, a podle chuti přidejte .

Krém natřete na vychladlý piškot a uložte do chladu. Vodu a vanilkový pudingový prášek svařte na hladký . Ve 2 lžících vody rozpusťte Vitacit nebo Tang a vmíchejte ho do pudingu. Za stálého míchání nechte puding trochu vychladnout a pak ho natřete na krém.

Opět uložte moučník do chladu, aby se rozležel, potom ho nakrájejte na řezy a podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *