Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 65 min.

🧑‍🍳 Náročnost: obtížné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • měkký 500 gramů (hustý)
  • mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
  • červený 350 gramů (čerstvý nebo mražený)
  • máslo 200 gramů
  • krupice 150 gramů
  • cukr hnědý 100 gramů
  • vejce 1 kus

🥘 Postup přípravy

V míse smícháme mouku s hnědýmm cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a prsty zpracujeme na drobenku.

Ve druhé míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.

Menší plech vyložíme papírem na pečení a na dno rozprostřeme polovinu drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a tu zasypeme zbylou drobenkou.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Po vychladnutí koláč nakrájíme asi na 16 kousků.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *