🕒 Doba přípravy: 40 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 55 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Žádný pudink s gumovými buchtami jako ze školní jídelny. Toto jsou vymazlené kynuté buchtičky s krémem z vanilky a rumu. Možná budou úplně stejné jako ty od vaší babičky. Vydejte se s námi na sladkou nostalgickou cestu
🍓 Ingredience
BUCHTIČKY
- 350 g hladké mouky
- 18 g droždí
- 50 g másla
- 30 g másla na pomazání
- 150 ml mléka
- 60 g cukru
- 1 špetka soli
- 1/2 lžičky citronové kůry
OMÁČKA
- 4 ks žloutků
- 250 ml 33% smetany ke šlehání
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 ks vanilkového lusku
- 1 lžíce rumu
🥘 Postup přípravy
01.
Z droždí, cukru a vlažného mléka si připravte kvásek. Ostatní suroviny smíchejte, přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto.
02.
Těsto poprašte moukou a nechte přibližně 1 hodinu kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Z vykynutého těsta vytvořte kuličky, které klaďte jednu vedle druhé do máslem vymazaného pekáčku a pečte dozlatova při 180-200 °C asi 30-45 minut.
03.
Když se buchtičky pečou, připravte krém. Na mírném plamenu zahřejte smetanu s vanilkovým cukrem a luskem a pomalu vmíchejte žloutkovou emulzi — ve vodní lázni rozmíchané žloutky. Ke konci přidejte rum a nechte vyvařit. Rumu samozřejmě můžete dát víc, záleží na vaší chuti.
04.
Dukátové buchtičky servírujte s krémem a můžete přidat ještě čerstvé ovoce a mátu.
☕️ Poznámka
TIP: Upečené buchtičky pomažte teplou směsí rozpuštěného másla a rumu. Buchtičky budou nádherně vonět a zůstanou vláčné.








Napsat komentář