🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 12 porcí
🍪 Popis
Zažijte chuť amerického podzimu! Tímto dýňovým koláčem svou rodinu zajisté překvapíte
🍓 Ingredience
Sypání:
- 150 g vlašských ořechů
- 3 lžíce medu
- kulatá forma na pečení
🥘 Postup přípravy
1
Omyjeme dýni hokkaido, nakrájíme ji a očistíme vnitřek. Slupku neloupeme. Uvaříme s trochou vody do změknutí na konzistenci pyré.
2
Uvařené kousky dýně smícháme se skořicí, muškátovým oříškem a perníkovým kořením.
3
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 100 ml šlehačky, dýňové pyré a mouku. Pomalu promícháme.
4
Zahřejeme troubu na 200 °C. Formu vyložíme pečicím papírem a vylejeme na něj těsto. Pečeme 15 minut.
5
Snížíme teplotu na 175 °C a pečeme po dobu dalších cca 40 minut, dokud povrch dortu není pevný a zlatý.
6
Ořechy nalámeme na větší kousky, nasypeme na pánev, přidáme med a na mírném ohni promícháme.
7
Když se ořechy začnou obalovat medem a jemně karamelizovat, rozprostřeme je navrch hotového dortu a necháme odstát.
8
Hotový dort podáváme se šlehačkou posypanou skořicí.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/dynovy-kolac-s-karamelizovanymi-orechy/587011/








Napsat komentář