Dýňový koláč s karamelizovanými ořechy

, , ,

🕒 Doba přípravy: 60 min.

🍽️ Množství: 12 porcí

🍪 Popis

Zažijte chuť amerického podzimu! Tímto dýňovým koláčem svou rodinu zajisté překvapíte

🍓 Ingredience

  • 1 menší hokkaido (nebo ½ větší tykve)
  • 200 g mouky
  • 3 vejce
  • 180 g třtinového cukru
  • 250 ml šlehačka
  • 1 lžíce
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky perníkové

Sypání:

  • 150 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce medu
  • kulatá forma na pečení

🥘 Postup přípravy

1
Omyjeme dýni hokkaido, nakrájíme ji a očistíme vnitřek. Slupku neloupeme. Uvaříme s trochou vody do změknutí na konzistenci pyré.

2
Uvařené kousky dýně smícháme se skořicí, muškátovým oříškem a perníkovým kořením.

3
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 100 ml šlehačky, a mouku. Pomalu promícháme.

4
Zahřejeme troubu na 200 °C. Formu vyložíme pečicím papírem a vylejeme na něj těsto. Pečeme 15 minut.

5
Snížíme teplotu na 175 °C a pečeme po dobu dalších cca 40 minut, dokud povrch dortu není pevný a zlatý.

6
nalámeme na větší kousky, nasypeme na pánev, přidáme a na mírném ohni promícháme.

7
Když se ořechy začnou obalovat medem a jemně karamelizovat, rozprostřeme je navrch hotového dortu a necháme odstát.

8
Hotový dort podáváme se šlehačkou posypanou skořicí.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *