Granadýr – slovenské jídlo na vidličku

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Typicky podzimní a syté jídlo, které připravíte z několika surovin a za pár minut. Setkáte se s ním ve slovenské kuchyni, ale například i maďarské. Spojení brambor a těstovin se možná zdá nezvyklé, ale věřte nám, že vás bude bavit!

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Do dalšího hrnce dejte vařit těstoviny.

Když jsou brambory uvařené, sceďte je a oloupejte. Těstoviny také sceďte a propláchněte studenou vodou.

Pokrájejte nadrobno cibulku a rozpalte hlubokou pánev nebo hrnec. Když je rozpálený, přidejte do něj lžíci sádla.

Ihned přidejte pokrájenou cibulku a orestujte ji dozlatova.
Přisypte , dále restujte a mezitím pokrájejte slaninu na kousky.

Když cibule jemně zezlátne, přidejte slaninu a pokračujte v restování.

Jakmile je hotovo, přidejte lžíci mleté papriky a jen rychle orestujte, cca půl minuty. Pokud se spálí, bude hořká.

Nyní do cibulové směsi přidejte těstoviny, pokrájené brambory a důkladně promíchejte.
Na závěr opepřete a posypte čerstvou petrželkou.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/granadyr-slovenske-jidlo-na-vidlicku




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *