🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Mezitím, co budete grilovat maso, můžete si za pár chvilek připravit tuto přílohu. Skvěle poslouží i samostatná jako lehká večeře. Další tip, jak zpracovat úrodu cuket, je tu!
🍓 Ingredience
- 1 cuketa
- 50 g sýru balkánského typu
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 špetky soli
- 1 špetka pepře
- 2 lžíce olivového oleje
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Omytou cuketu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a přendejte je do misky.
Krok 2: Do misky s cuketou předejte římský kmín, olivový olej a zamíchejte.
Krok 3: Na rozpálenou mřížku grilu nebo grilovací pánev rozložte plátky cuket (zbylý olej nevylévejte), opečte je z obou stran a osolte je.
Krok 4: Do zbylého oleje přidejte trošku citronové šťávy, pepř a půlku nadrceného stroužku česneku. Dobře zamíchejte. Můžete přidat trošku olivového oleje.
Krok 5: Grilované cukety smíchejte s ochuceným olejem a nasekanou petrželkou. Nakonec každou porci posypejte nadroleným balkánským sýrem.








Napsat komentář