🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: nízká
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Asi nejoblíbenější českou sladkovodní rybou je pstruh– Jednoduše se připravuje celý i s hlavou, trvá to chvilku a jeho jemné maso mají rády i děti. Tak hurá ke grilu!
🍓 Ingredience
- 4 pstruzi
- mletá sladká paprika
- šťáva z půlky citronu
- 50 g másla
Na marinádu
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- bylinková sůl
🥘 Postup přípravy
V míse smíchejte olej, česnek a bylinkovou sůl. Pstruhy dobře očistěte, potřete připravenou směsí a nechte asi tři hodiny odležet. Ryby poté lehce otřete, dejte do grilovacího košíku a na roštu grilujte. Občas je můžete potřít zbylou marinádou i v průběhu grilování. Hotové ryby na talíři posypejte paprikou a pokapejte šťávou z citronu. Podávejte s plátkem másla, bílým pečivem a zeleninovým salátem.








Napsat komentář