🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Nebudeme tvrdit, že pečené věrně napodobí chuť masa z rožně. Určitě však potvrdí pravidlo, že dobře ochucená náplň v pečivu nikdy nezklame!

🍓 Ingredience

  • 800 g žampionů portobello, nakrájených na 1 cm silné plátky
  • 1 střední červená , nakrájená na klínky
  • 3 lžíce + 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 3/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky granulovaného česneku
  • a čerstvě
  • 4 chleby pita
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/4 červeného zelí, najemno
  • hotový na potření

NA JOGURTOVOU OMÁČKU

  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • sůl
  • 1/4 stroužku česneku, prolisovaná
  • pár snítek nasekané máty

🥘 Postup přípravy

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Nízký plech vyložte pečicím papírem. Nakrájené houby a cibuli promíchejte v míse se 3 lžícemi oleje, vším kořením, solí a pepřem. Vsypte v jedné vrstvě na plech, tak, aby se houby pekly, ale nedusily. Pečte v troubě dozlatova, zhruba 20 minut. V posledních 5 minutách pečení vložte na mřížku trouby pita chleby a nechte je prohřát.

2 Zatímco se houby pečou, promíchejte v míse 2 zbývající lžičky oleje s citronovou šťávou a osolte. Přidejte nakrouhané zelí, pomačkejte a dobře promíchejte. smíchejte se solí, česnekem a jemně nasekanou mátou. Dochuťte citronovou šťávou.

3 Teplé pita chleby rozřízněte a udělejte v nich kapsy. Vnitřní strany potřete lehkou vrstvou hummusu, pokapejte jogurtovou omáčkou a naplňte kořeněnými opečenými houbami a ochuceným zelím. Podávejte se zbylou jogurtovou omáčkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *