🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Žádné složité ingredience ani koření. Na perfektní pozdně letní jídlo vám naprosto postačí jen voňavé lesní houby, kousek špeku a šťavnaté roštěnky. A v zimě je navíc s přehledem připravíte i ze sušených hub.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Špek pokrájejte na kostičky a nechte ve větší pánvi vyškvařit. Pokud máte roštěnou v celku, proti vláknu ji nakrájejte na plátky a z obou stran je osolte, opepřete a lehce obalte v mouce.
Krok 2: Děrovanou lžící vyndejte vyškvařené kostičky špeku a na tuku z obou stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo a trošku zezlátlo. Pak ho vyndejte z pánve.
Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte najemno pokrájenou cibuli. Přidejte očištěné a nakrájené houby, trochu soli, kmín a asi půllitr vody. Přiveďte k varu, aby se pustily výpečky. Do pánve vraťte maso a špek, přiklopte a 1–1,5 hodiny duste doměkka.
Krok 4: Čas od času zamíchejte a případně podlijte. Podávejte s rýží nebo knedlíkem. Kdo má raději hladké omáčky, může na závěr maso vyndat, omáčku zředit trochou smetany a rozmixovat.
☕️ Poznámka
Maso uvaříte i na sušených houbách – stačí je předem na chvíli namočit do trochy vody a přidat je pak do pánve i s ní.








Napsat komentář