🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Milujete jídla, která můžete servírovat z jednoho hrnce? Je to pohodlné a nádobí je minimum. Připravte si lahodnou hovězí směs zapečenou s jemným batátovým pyré.
🍓 Ingredience
Na masovou směs
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 200 g krájených loupaných rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 150 g celeru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
- olej
Na pyré
- 600 g batátů
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte do vody. Osolte, přiveďte k varu a vařte je 15 až 20 minut doměkka.
Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte a celer nastrouhejte na hrubo. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli.
Krok 3: Po chvíli přidejte celer, česnek, kmín a papriku. Vše krátce opečte a nechte rozvonět. Přidejte maso, promíchejte a opečte dohněda.
Krok 4: Vmíchejte protlak, rajčata, nasekanou chilli papričku a směs osolte a opepřete. Přilijte trochu vody a vše poduste pod pokličkou asi 10 minut.
Krok 5: Mezitím slijte batáty, přidejte k nim máslo a šťouchadlem je rozmačkejte. Přilijte mléko, dle potřeby dosolte a a umixujte hladké pyré.
Krok 6: Masovou směs přemístěte do zapékací nádoby. Navrch naneste batátové pyré. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a dejte zapéct na 15 až 20 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti.








Napsat komentář