🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4-6 porcí

🍪 Popis

Hrušky a lískové ? Naše milovaná zimní kombinace! Přidejte špetku vanilky a a vznikne dezert, který vám zpříjemní nejeden mrazivý den…

🍓 Ingredience

  • lískové oříšky 55 g
  • + malá hrst nahrubo nasekaných na ozdobení
  • mouka špaldová hladká 100 g
  • kypřicí 3 ČL
  • skořice 0.5 ČL
  • mletá
  • 1.5 ks
  • 1 na ozdobení (není nutné) + z 1/2 vyškrábutá dřeň

🥘 Postup přípravy

1
Troubu vyhřejte na 180°C. Oříšky rozmixujte s moukou najemno, poté přidejte , skořici, vanilkovou dřeň, a máslo a promixujte na drobenku. Přilijte podmáslí a krátce promixujte, jen aby se vše spojilo. Nepřemíchejte!
2
Do zapékací nádoby o objemu alespoň 2 litry vlijte tekutinu z kompotu, naskládejte do ní řezem dolů půlky kompotovaných hrušek a kolem nich lžící naklaďte těsto. Do každé hrušky můžete na ovonění a ozdobení zapíchnout hřebíček. Povrch těsta posypte nasekanými oříšky, a pokud chcete, ozdobte vanilkovým luskem. Dejte do trouby a pečte cca 30 minut dozlatova.

☕️ Poznámka

Zkuste dezert připravit z vlašských ořechů, pistácií nebo mandlí. Můžete si vyhrát i s kořením – přidejte třeba špetku perníkového nebo kardamomu.

🍏 Výživa

Energie 2727 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 414 g
Tuky 90 g
Vláknina 72 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *