🍓 Ingredience

  • 200 g munga
  • 200 g basmati
  • 1,2 l vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička
  • 1 lžička černého hořčičného
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • podle chuti
  • čerstvý
  • lžička strouhaného kokosu

🥘 Postup přípravy

Na mírném ohni rozehřejte olivový , přisypte černé hořčičné semínko a pár minut restujte. Poté přidejte římský kmín a chvilku prohřívejte, aby se směs krásně rozvoněla. Dávejte pozor, abyste nepřipálili. Nakonec vsypte kurkumu a garam masalu a ještě chvilku opékejte.

propláchněte a přisypte ke koření, promíchejte, zalijte cca 200 ml vody a pár minut vařte.

Rýži také propláchněte a nasypte do hrnce k mungo fazolím, přidejte dalších 200 ml vody, promíchejte a znovu přiveďte k varu.

Vařte na mírném ohni, postupně podle potřeby přilévejte vodu a promíchávejte.

Nakonec osolte podle chuti a podávejte posypané koriandrem, kokosem a pokapané limetkou.

Místo olivového oleje můžete použít v biokvalitě, pak ale recept nebude veganský.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *