🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Podobná omáčka k těstovinám se připravuje na Sardinii. Používají do ní místní uzeninu kořeněnou černým pepřem a anýzem – a je přesně taková, jako všechny italské omáčky: stačí vám pár kvalitních surovin a za malou chvilku můžete servírovat mísu skvělého jídla.
🍓 Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g italských klobás salsiccia
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 1 špetka pepře
- 1 hrst hladkolisté petržele
K podávání
- 350 g těstovin sušených
- 70 g sýru parmazánového typu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Klobásu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Ve větší hlubší pánvi rozpalte olej a opečte na něm uzeninu a tři oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku. Často míchejte a opečte dozlatova, poté klobásu vyndejte a česnek odstraňte.
Krok 2: Do uvolněné pánve vlijte plechovku rajčat, přidejte ještě půl plechovky vody a do omáčky prolisujte poslední stroužek česneku. Osolte, opepřete, přidejte cukr, zamíchejte a vařte mírným varem asi 20 minut.
Krok 3: V mezičase uvařte těstoviny a nastrouhejte sýr.
Krok 4: Na závěr do omáčky vraťte opečenou klobásu, přidejte scezené těstoviny a pořádnou hrst petrželky, zamíchejte a ihned podávejte posypané sýrem.
☕️ Poznámka
Když neseženete italskou salsicciu, klidně použijte jakoukoliv měkčí, výrazně kořeněnou klobásku. Těstoviny se k téhle omáčce hodí spíše kratší a petrželku můžete nahradit čerstvou bazalkou.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/italske-testoviny-s-klobaskou-59661








Napsat komentář