Italské těstoviny s klobáskou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Podobná omáčka k těstovinám se připravuje na Sardinii. Používají do ní místní uzeninu kořeněnou černým pepřem a anýzem – a je přesně taková, jako všechny italské omáčky: stačí vám pár kvalitních surovin a za malou chvilku můžete servírovat mísu skvělého jídla.

🍓 Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g italských klobás salsiccia
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst hladkolisté petržele

K podávání

  • 350 g těstovin sušených
  • 70 g sýru parmazánového typu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Klobásu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Ve větší hlubší pánvi rozpalte a opečte na něm uzeninu a tři oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku. Často míchejte a opečte dozlatova, poté klobásu vyndejte a česnek odstraňte.

Krok 2: Do uvolněné pánve vlijte plechovku rajčat, přidejte ještě půl plechovky vody a do omáčky prolisujte poslední stroužek česneku. Osolte, opepřete, přidejte , zamíchejte a vařte mírným varem asi 20 minut.

Krok 3: V mezičase uvařte těstoviny a nastrouhejte .

Krok 4: Na závěr do omáčky vraťte opečenou klobásu, přidejte scezené těstoviny a pořádnou hrst petrželky, zamíchejte a ihned podávejte posypané sýrem.

☕️ Poznámka

Když neseženete italskou salsicciu, klidně použijte jakoukoliv měkčí, výrazně kořeněnou klobásku. Těstoviny se k téhle omáčce hodí spíše kratší a petrželku můžete nahradit čerstvou bazalkou.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *