🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.
🍓 Ingredience
- hovězí maso 400 g lze nahradit telecím (libové), či roštěnkou, či zadním, na tenké plátky 300 g
- toastový chléb rozmixovaný
- parmazán 100 g strouhaný
- česnek 2 stroužky 2 hrsti
- sladkolistá petrželka
- sůl
- olivový olej panenský
- šunka 50 g sušená
- mozzarella 100 g na nudličky
- olivy černé 50 g bez pecky
🥘 Postup přípravy
1 Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.
2 Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
3 Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.
4 Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.
☕️ Poznámka
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.








Napsat komentář