Italské závitky zvané involtini

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.

🍓 Ingredience

  • 400 g lze nahradit telecím (libové), či roštěnkou, či zadním, na tenké plátky 300 g
  • toastový rozmixovaný
  • parmazán 100 g strouhaný
  • česnek 2 stroužky 2 hrsti
  • sladkolistá petrželka
  • olivový panenský
  • šunka 50 g sušená
  • mozzarella 100 g na nudličky
  • olivy černé 50 g bez pecky

🥘 Postup přípravy

1 Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.

2 Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.

3 Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.

4 Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.

☕️ Poznámka

Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.

Energie 1430 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 8 g
Tuky 89 g
Vláknina 2 g

https://www.apetitonline.cz/recept/italske-zavitky-zvane-involtini




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *