🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Když se řeknou játra, vybavíte si hnědou nic neříkající směs z jídelny? Na to zapomeňte! Připravte si poctivá játra na cibulce podle naší babi, hned změníte názor!

🍓 Ingredience

  • 1 kg kuřecích jater
  • 2 cibule
  • 200 g
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • listová

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozpalte lžíci oleje, chvíli na něm pražte rýži, tu pak zalijte vodou a uvařte podle návodu na obale.

Krok 2: Játra očistěte od blanek a nakrájejte je na kostky. nakrájejte na kostičky a opečte je na zbývajících dvou lžicích oleje.

Krok 3: Když cibulka chytne barvu, přidejte játra a opékejte je. K játrům přidejte majoránku, kmín, papriku a (případně ) a promíchejte. Množství volte podle vlastní chuti, rozhodně ale jím nemusíte šetřit.

Krok 4: Směs osolte a opepřete a játra opékejte, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatavá, přibližně 15 minut. Celá směs by ideálně měla mít tmavohnědou barvu (čím déle budete cibulku na začátku opékat na mírném ohni, tím tmavší nakonec směs bude).

Krok 5: Podávejte spolu s rýží, posypané nasekanou petrželkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *