🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Svěřili vám při rodinném grilování „jenom“ přílohy? Trochu výrazně ochucené majonézy, kousky křupavé slaniny a příjemně kouřová příchuť uzené papriky – tenhle bramborový salát z vás udělá hvězdu!
🍓 Ingredience
- 500 g nových brambor
- 4 ks plátkové slaniny
- 1 lžíce čerstvé pažitky
- 1 lžíce nasekané petrželky
Na zálivku:
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka uzené papriky
- 1 lžička soli
- 1 špetka pepře
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nové brambory řádně opláchněte a uvařte doměkka, podle velikosti brambor to bude trvat 10–15 minut.
Krok 2: Zatímco se brambory vaří, na rozpálené suché pánvi opečte slaninu do křupava. Hotovou vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce.
Krok 3: Ve velké míse promíchejte ingredience na zálivku. Nebojte se soli ani citronové šťávy, ochuťte ji výrazně, brambory její chuť stáhnou.
Krok 4: Uvařené brambory sceďte (jemnou slupku nových brambor nemusíte loupat), nakrájejte na kousky, nechte částečně vychladnout a promíchejte se zálivkou.
Krok 5: Opečenou slaninu nakrájejte na malé kousky a společně s nasekanými bylinkami přidejte k bramborám. Ještě jednou opatrně promíchejte. Salát je výborný vlahý i chlazený.
☕️ Poznámka
K bramborovému salátu si přidám pár peprných a nahořklých pampeliškových lístků – pomůžou s trávením a při sběru alespoň částečně „vychodím“ tuk z majonézy a slaniny.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/jednoduchy-bramborovy-salat-s-krupavou-slaninou-55578








Napsat komentář