Jednoduchý bramborový salát s křupavou slaninou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Svěřili vám při rodinném grilování „jenom“ přílohy? Trochu výrazně ochucené majonézy, kousky křupavé slaniny a příjemně kouřová příchuť uzené papriky – tenhle bramborový z vás udělá hvězdu!

🍓 Ingredience

  • 500 g nových brambor
  • 4 ks plátkové slaniny
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Na zálivku:

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka uzené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Nové řádně opláchněte a uvařte doměkka, podle velikosti brambor to bude trvat 10–15 minut.

Krok 2: Zatímco se brambory vaří, na rozpálené suché pánvi opečte slaninu do křupava. Hotovou vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce.

Krok 3: Ve velké míse promíchejte ingredience na zálivku. Nebojte se soli ani citronové šťávy, ochuťte ji výrazně, brambory její chuť stáhnou.

Krok 4: Uvařené brambory sceďte (jemnou slupku nových brambor nemusíte loupat), nakrájejte na kousky, nechte částečně vychladnout a promíchejte se zálivkou.

Krok 5: Opečenou slaninu nakrájejte na malé kousky a společně s nasekanými bylinkami přidejte k bramborám. Ještě jednou opatrně promíchejte. Salát je výborný vlahý i chlazený.

☕️ Poznámka

K bramborovému salátu si přidám pár peprných a nahořklých pampeliškových lístků – pomůžou s trávením a při sběru alespoň částečně „vychodím“ z majonézy a slaniny.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *