Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 35 min.

🍽️ Množství: 6-8 porcí

🍪 Popis

Krémová bramborová polévka s kousky slaniny, sýrem a zakysanou smetanou vám nezabere příliš času na přípravu a vydatně zaplní hladová bříška vaší rodiny.

🍓 Ingredience

  • 6 plátků slaniny, nakrájené na kousky
  • 3 lžíce tuku ze slaniny nebo másla
  • 1 hrnek najemno nasekané
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/8 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 hrnky vlažného mléka
  • 700 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 1 hrnek strouhaného čedaru
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • a pepř

🥘 Postup přípravy

1
Do většího rendlíku vložte slaninu a nechte orestovat, dokud se část tuku neuvolní a nebude křupavá.

2
Vyndejte slaninu z rendlíku a dejte bokem. Na tuku orestujte cibuli a .

3
Posypte moukou a promíchejte. Poté přilijte kuřecí , přidejte , a slaninu.

4
Vše přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud nebudou brambory měkké, přibližně okolo 12 až 15 minut.

5
Poté vsypte čedar a přilijte zakysanou smetanu. Opepřete a osolte. Ihned servírujte.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *