Jemné domácí tiramisu

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 miska

🍪 Popis

Piškoty jsou při výrobě moučníku vděčným pomocníkem. Většinou se nemusejí péct, spojí se jen vyšlehaným krémem a dobrota, po které se jen zapráší, je za pár minut na světě. Nevěříte? Zkuste domácí tiramisu podle italského receptu.

🍓 Ingredience

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks žloutků
  • 4 lžíce cukru
  • 250 g
  • 240 g ářských piškotů
  • 3 lžíce mandlového likéru
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžičky instantní kávy

🥘 Postup přípravy

01.
Začněte výrobou krému. Na vysoké otáčky vyšlehejte smetanu, přidejte cukr, mascarpone, žloutky a důkladně zašlehejte.

02.
V menším hrníčku si připravte silnou kávu a nalijte do ní .

03.
Na dno misek vyskládejte piškoty a potřete je kávovou směsí. Kdo má rád rozmáčené piškoty, namáčí piškoty rovnou v hrníčku.

Tip: Využít můžete i klasické české piškoty, ale do originálního receptu patří cukrářské.

04.
Vrstvu piškotů pomažte krémem a celý postup opakujte. Následuje tedy vrstva piškotů, opět krém a nakonec bohaté posypání kvalitním kakaem. Nechte přes noc uležet a pořádně vyležet v lednici.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *