🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 miska
🍪 Popis
Piškoty jsou při výrobě moučníku vděčným pomocníkem. Většinou se nemusejí péct, spojí se jen vyšlehaným krémem a dobrota, po které se jen zapráší, je za pár minut na světě. Nevěříte? Zkuste domácí tiramisu podle italského receptu.
🍓 Ingredience
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 ks žloutků
- 4 lžíce cukru
- 250 g mascarpone
- 240 g cukrářských piškotů
- 3 lžíce mandlového likéru amaretto
- 4 lžíce holandského kakaa
- 3 lžičky instantní kávy
🥘 Postup přípravy
01.
Začněte výrobou krému. Na vysoké otáčky vyšlehejte smetanu, přidejte cukr, mascarpone, žloutky a důkladně zašlehejte.
02.
V menším hrníčku si připravte silnou kávu a nalijte do ní mandlový likér.
03.
Na dno misek vyskládejte piškoty a potřete je kávovou směsí. Kdo má rád rozmáčené piškoty, namáčí piškoty rovnou v hrníčku.
Tip: Využít můžete i klasické české piškoty, ale do originálního receptu patří cukrářské.
04.
Vrstvu piškotů pomažte krémem a celý postup opakujte. Následuje tedy vrstva piškotů, opět krém a nakonec bohaté posypání kvalitním kakaem. Nechte přes noc uležet a pořádně vyležet v lednici.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/jemne-domaci-tiramisu-46550








Napsat komentář