Jogurtový koláč s kiwi a kokosem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 25 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 24 cm průměr formy

🍪 Popis

, a limeta jsou v našich končinách spíše zimní suroviny, ale jejich kombinace je tak povedená, že přijde vhod i kdykoli během roku. Křupavý kokosový korpus a nepečená jogurtová náplň je lehká a osvěžující a koláč mizí až neskutečnou rychlostí.

🍓 Ingredience

Na korpus

  • 2 hrnky mletého kokosu
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 125 g másla
  • kůra z limetky
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 vejce

Na náplň

  • 6 plátků želatiny
  • 4 kiwi
  • 500 g řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • šťáva z limetky

Na ozdobu

  • kiwi
  • kokos

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Kokos, mouku, rozpuštěné máslo nebo , kůru z jedné limety, a vejce dobře propracujte (nejlépe to jde rukama) a natlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsta je poměrně dost, takže s ním můžete vyložit i boky koláče.

Krok 2: Pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout.

Krok 3: Želatinu zalijte asi 3 lžícemi vody a nechte 10 minut nabobtnat. Zralé kiwi rozmixujte a s cukrem přiveďte k varu. Vařte 2 až 3 minuty do rozpuštění, přidejte želatinu, vypněte plotnu a míchejte, až se želatina rozpustí.

Krok 4: Do želatinové směsi vmíchejte 2 lžíce řeckého nebo smetanového jogurtu a poté ji do něj spolu s limetkovou šťávou celou zašlehejte. Nalijte na korpus a nechte v lednici do druhého dne zatuhnout.

Krok 5: Před podáváním ozdobte plátky čerstvého kiwi a případně i kokosovými lupínky.

☕️ Poznámka

Pro extra zelenou barvu přidejte do krému kapičku zeleného potravinářského barviva, nejlépe toho gelového.

Energetická hodnota celkem pro: 24 cm průměr formy
Energie13 676,09 kJ
Bílkoviny74,71 g
Tuky194,41 g
Sacharidy302,57 g
0,76 g
SAFA121,86 g
Vláknina29,67 g
Cukry227,94 g

https://www.prozeny.cz/clanek/jogurtovy-kolac-s-kiwi-a-kokosem-53267




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *