🕒 Doba přípravy: 25 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 24 cm průměr formy
🍪 Popis
Kiwi, kokos a limeta jsou v našich končinách spíše zimní suroviny, ale jejich kombinace je tak povedená, že přijde vhod i kdykoli během roku. Křupavý kokosový korpus a nepečená jogurtová náplň je lehká a osvěžující a koláč mizí až neskutečnou rychlostí.
🍓 Ingredience
Na korpus
- 2 hrnky mletého kokosu
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 125 g másla
- kůra z limetky
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 vejce
Na náplň
- 6 plátků želatiny
- 4 kiwi
- 500 g řeckého jogurtu
- 1/2 hrnku cukru krupice
- šťáva z limetky
Na ozdobu
- kiwi
- kokos
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kokos, mouku, rozpuštěné máslo nebo kokosový tuk, kůru z jedné limety, cukr a vejce dobře propracujte (nejlépe to jde rukama) a natlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsta je poměrně dost, takže s ním můžete vyložit i boky koláče.
Krok 2: Pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout.
Krok 3: Želatinu zalijte asi 3 lžícemi vody a nechte 10 minut nabobtnat. Zralé kiwi rozmixujte a s cukrem přiveďte k varu. Vařte 2 až 3 minuty do rozpuštění, přidejte želatinu, vypněte plotnu a míchejte, až se želatina rozpustí.
Krok 4: Do želatinové směsi vmíchejte 2 lžíce řeckého nebo smetanového jogurtu a poté ji do něj spolu s limetkovou šťávou celou zašlehejte. Nalijte na korpus a nechte v lednici do druhého dne zatuhnout.
Krok 5: Před podáváním ozdobte plátky čerstvého kiwi a případně i kokosovými lupínky.
☕️ Poznámka
Pro extra zelenou barvu přidejte do krému kapičku zeleného potravinářského barviva, nejlépe toho gelového.








Napsat komentář