Kandovaná pomerančová kůra

, ,

🕒 Doba přípravy: 1440 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍓 Ingredience

  • 250 gramů (z chemicky neošetřeného pomeranče)
  • 250 gramů
  • hroznový 2 lžíce (není nutný, ale zabrání krystalizaci a tvrdnutí hotové kandované kůry)

🥘 Postup přípravy

1. Z pomerančů okrájejte kůru (pouze oranžovou část) a nakrájejte na kostičky.

2. Do hrnce dejte kůru a asi litr vody, kůra musí být potopená. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte novou vodu, opět přiveďte k varu, vařte 20 minut, pak sceďte. Dejte do mísy, zalijte studenou vodou, zakryjte a nechte luhovat 12 – 24 hodin.

3. Vyluhovanou kůru sceďte a nechte okapat. V kastrolu smíchejte cukr s 85 ml vody, případně s glukózou a svařte na . Do sirupu dejte kůru a vařte na co nejslabším plameni asi 1,5 hodiny. Kontrolujte a občas promíchejte. Odstavte v momentě, kdy bude takřka vyvařená. Kůru opatrně vyjměte a nechte rozloženou na pečicím papíru uschnout.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/mrazene-nepecene/kandovana-pomerancova-kura-6953/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *