Karamelový cheesecake s banány

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 dort

🍪 Popis

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee.

🍓 Ingredience

  • 200g oblíbených sušenek (např. Club, BeBe nebo Esíčka), rozdrcených
  • 100 g másla, rozpuštěného + na opékání
  • 4 zralé banány, oloupané a nakrájené na plátky

NA KRÉM

  • 4 plátky želatiny
  • 150 ml smetany ke šlehání 33%
  • 840g čerstvého smetanového sýra (např. nebo Philadelphia)
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 300g karamelového kondenzovaného mléka (např. )

NA DOKONČENÍ

  • 150ml smetany ke šlehání, vychlazené
  • 25g karamelového kondenzovaného mléka (např. karamelové salko)
  • 1 , nakrájený na úhledné plátky

🥘 Postup přípravy

1 Na sušenkový podklad promíchejte s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.

2 Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ.

3 Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový a javorový a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi.

4 Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout – nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.

5 Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte.

☕️ Poznámka

Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový.

https://www.apetitonline.cz/recepty/karamelovy-cheesecake-s-banany




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *