Karbanátky z červené řepy se sýrem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Někdo má červenou řepu rád, jiný se jí vyhýbá jako čert kříži. Já patřím k těm, kdo řepu milují. A tyhle karbanátky jsem si šla hned po focení do tohoto článku udělat ještě jednou. Jsou totiž výjimečně skvělé!

🍓 Ingredience

  • 400 g červené řepy
  • 2 jarní cibulky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 citron
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 120 g sýru
  • a pepř
  • 1 lžička tymiánu
  • na smažení

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Cibulku nakrájejte najemno. Z řepy vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu a přidejte cibulku a utřený česnek.

Krok 2: Z poloviny citronu jemně ostrouhejte kůru a spolu se šťávou z asi 3/4 citronu přidejte k řepě – záleží na vašich chuťových preferencích, ale dodá sladké řepě šmrnc. Přidejte i na kousky nadrobený feta (může být i ), vejce, hladkou mouku, sůl a pepř a . Vše promíchejte, výsledné těsto by mělo hezky držet pohromadě.

Krok 3: V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící naneste hromádku těsta, kterou rozplácněte na karbanátek. Nejdřív udělejte jeden zkušební, pokud by se rozpadal, podle potřeby zahusťte ještě trochou mouky, nebo nařeďte trošičkou mléka.

Krok 4: Postupně osmažte z obou stran všechny karbanátky, množství vyjde podle velikosti asi na 8 kusů. Podávejte s bramborami nebo jen salátem z polníčku a dipem ze zakysané smetany.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/karbanatky-z-cervene-repy-se-syrem-62237




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *