🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Přes noc namočte 200 g fazolí (červených ledvinek). Druhý den je uvařte a ke konci varu osolte. Uvařené fazole slijte, umelte a promíchejte s orestovanou, nadrobno nakrájenou cibulkou, lžící jemně nasekané petrželky, 250 g uzeného masa, nakrájeného na malé kostičky, a vejcem. Namočte si ruce a v nich tvarujte jednotlivé karbanátky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut. Podávejte s řezem citronu
☕️ Poznámka
Červené fazole si i po uvaření zachovávají pevnou konzistenci, proto jimi lze nahradit mleté maso
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.igurmet.cz/recepty/slane/lusteniny/karbanatky-z-cervenych-fazoli-8596/








Napsat komentář