🕒 Doba přípravy: 50 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍪 Popis
Zní vám to prapodivně? Kiwi v moučníku? Věřte, že jste dlouho nic tak dobrého nejedli! Nakyslá chuť tohoto exotického ovoce v kombinaci s jemným pudinkem prostě nemá chybu!
🍓 Ingredience
Na těsto, promazání a ozdobu
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru moučka
- 4 lžíce vody
- 100 ml oleje
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 6 kiwi
- 2 lžíce džemu
- máslo
Na krémy
- 180 ml smetany ke šlehání 30%
- 2 kelímky zakysané smetany
- 800 ml pomerančového džusu
- 80 g vanilkového pudinkového prášku
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- 1 balení želatiny v prášku
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nejprve oddělte žloutky od bílků. Do misky dejte žloutky, přidejte 4 lžíce vody a cukr moučku a vyšlehejte světlou pěnu. Poté přidejte olej. V jiné nádobě smíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte moučnou směs a nakonec opatrně vmíchejte sníh. Vznikne hladké těsto.
Krok 2: Na plech o velikosti 30 x 20 cm dejte pečicí papír, vymažte ho trochou másla, nalijte na něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Piškot dejte péct na 170 °C zhruba na 15 minut, dokud nebude zlatavý.
Krok 3: Poté, co piškot vychladne, ho namažte libovolným džemem. My jsme zvolili lesní směs, je to však pouze na vaší chuti, dobře chutnají všechny.
Krok 4: Následně se dejte do přípravy krému. Do misky dejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do tuha. Pak přidejte obě zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšlehejte jemný krém. Tím potřete piškot s džemem. Na vrch smetanového krému rovnoměrně rozprostřete oloupané kiwi pokrájené na plátky a dejte vyhladit.
Krok 5: Až bude moučník vychlazený, připravte poslední vrstvu. Do hrnce nalijte pomerančový džus, přisypte vanilkový pudink a cukr krupici. Za stálého míchání směs přiveďte k varu. Až začne probublávat, vypněte ji a přidejte želatinu připravenou podle návodu na obalu. Celou buchtu touto směsí přelijte a nechte aspoň dvě hodiny ztuhnout v chladu.








Napsat komentář