🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Oblíbená svačina z nádražních bufetů nebo super rychlá večeře ze surovin, co máte doma? Řeč je v obou případech o klasické vaječné smažence, na kterou nejspíš ani nepotřebujete recept, ale jako inspirace se vám možná bude hodit. Já si ji například od focení dělala už třikrát!
🍓 Ingredience
Na smaženku (můžete přidat i lžíci strouhanky)
Dle chuti
- čerstvá zelenina
- sterilované okurky
- petrželka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Vajíčko osolte a opepřete a prošlehejte s nastrouhaným sýrem. Já dala čedar, ale do smaženky můžete zužitkovat v podstatě jakýkoli tvrdý sýr – eidam, Gran Moravia, ementál, goudu… Někdo přidává i strouhanku, ale proč si dávat chleba se sušeným pečivem, že?
Krok 2: Na troše másla či oleje z obou stran opečte malou omeletku, kterou přehněte a položte na chléb (nejlépe také opečený) potřený hořčicí.
Krok 3: Dle chuti obložte kyselými okurkami, petrželkou a jakoukoli čerstvou zeleninou nebo třeba cibulí a ihned podávejte.








Napsat komentář