🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Rychlovka k obědu nebo večeři vždycky bodne, protože času není nikdy dost. Tenhle exotický recept ocení ti, kdo holdují indické a thajské kuchyni, ze které jsme vybrali to nejlepší: kari a kokosové mléko. Přidejte trochu rýže a lahodná omáčka je za chvíli na stole.
🍓 Ingredience
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky čerstvého zázvoru
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1.5 lžičky mletého koriandru
- 1 lžíce kari koření
- 1.5 lžíce červené kari pasty
- 1/2 červené papriky
- 3 kuřecí stehenní řízky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 limetky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 hrsti čerstvého koriandru
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience si připravte předem. Cibuli nakrájejte najemno, prolisujte česnek, nastrouhejte zázvor, maso a papriku nakrájejte na kousky – pak už budete suroviny jen přidávat do pánve.
Krok 2: V pánvi rozehřejte kokosový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a nechte rozvonět. Přisypte koření a počkejte, až zavoní.
Krok 3: Ve směsi orestujte maso a podlijte kokosovým mlékem – budete potřebovat 400ml plechovku. Podle chuti můžete trochu osolit, kari pasta ale bývá slaná dost. Poduste 10 až 15 minut doměkka. Dochuťte cukrem a limetkovou šťávou. Hotovo.
Krok 4: Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží a posypané čerstvě nasekaným koriandrem. Při servírování můžete přidat kousek limetky, aby si každý mohl svou porci dochutit podle svého.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/kokosove-kure-na-kari-63816








Napsat komentář