🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Rychlovka k obědu nebo večeři vždycky bodne, protože času není nikdy dost. Tenhle exotický recept ocení ti, kdo holdují indické a thajské kuchyni, ze které jsme vybrali to nejlepší: kari a kokosové . Přidejte trochu a lahodná omáčka je za chvíli na stole.

🍓 Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1.5 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžíce
  • 1.5 lžíce červené kari pasty
  • 1/2 červené papriky
  • 3 kuřecí stehenní řízky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 limetky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 hrsti čerstvého koriandru

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience si připravte předem. Cibuli nakrájejte najemno, prolisujte česnek, nastrouhejte , maso a papriku nakrájejte na kousky – pak už budete suroviny jen přidávat do pánve.

Krok 2: V pánvi rozehřejte kokosový a zpěňte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a nechte rozvonět. Přisypte a počkejte, až zavoní.

Krok 3: Ve směsi orestujte maso a podlijte kokosovým mlékem – budete potřebovat 400ml plechovku. Podle chuti můžete trochu osolit, ale bývá slaná dost. Poduste 10 až 15 minut doměkka. Dochuťte cukrem a limetkovou šťávou. Hotovo.

Krok 4: Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží a posypané čerstvě nasekaným koriandrem. Při servírování můžete přidat kousek limetky, aby si každý mohl svou porci dochutit podle svého.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *