🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Milovníci sladkého si v těchto dnech přijdou díky náloži cukroví na své, co ale ostatní? Jestli byste na svátečním stole kromě pracen a lineckého rádi viděli i něco slaného, připravte šťavnaté kokosové miniřízečky. Uvidíte, že jimi cukroví kdekdo rád proloží!
🍓 Ingredience
Na maso
- 300 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1/2 lžičky sušené cibule
Na obalení
- 1/3 hrnku strouhanky panko
- 1/3 hrnku mletého kokosu
- 3 lžíce sezamových semínek
- tuk na smažení
Na dip
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce chilli omáčky sriracha
- 1 lžička sójové omáčky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrájejte na plátky libovolné velikosti a přes noc naložte do vajec prošlehaných s jogurtem, solí, česnekem, paprikou a cibulí.
Krok 2: Strouhanku (panko je mnohem křupavější než klasická, určitě ji někdy zkuste) smíchejte s kokosem a sezamem (dala jsem černý i světlý) a kousky masa v této směsi obalte. Rukama ji dobře přitiskněte, aby na řízcích držela.
Krok 3: Smažte v dostatečné vrstvě sádla nebo oleje dozlatova, poté na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk. Podávejte jen tak nebo s dipem.
Krok 4: Na dip stačí povolené arašídové máslo rozmíchat s citronovou šťávou, omáčkou sriracha, sójovou omáčkou a trochou vody.








Napsat komentář