🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky.

🍓 Ingredience

  • 1 králík (cca 1,5 kg), naporcovaný
  • a mletá sladká
  • 100 g másla + 2 velké , nadrobno
  • : 1 , 2–3 kuličky nového koření, troška tymiánu
  • 30 g hladké mouky, vmíchaných do 300 ml smetany na vaření

🥘 Postup přípravy

Králíka osolte a obalte v paprice. V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny. Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou ve smetaně. Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky.

☕️ Poznámka

Jezte s knedlíky nebo noky či těstovinami (nudlemi).

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *