Krémový buřtguláš

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Plánujete rychlou a levnou večeři, která je ještě ke všemu chutná? Krémový buřtguláš připravíte jen z pár surovin a dost možná je najdete doma. Není to žádná sváteční kuchyně, ale tuhle klasiku milují všichni.

🍓 Ingredience

OMÁČKA

  • 2 ks
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 6 ks brambor
  • 6 nožiček párku
  • 1 ks bujonu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 250 ml plnotučného mléka

JÍŠKA

  • 1 hrst hladké mouky
  • máslo

🥘 Postup přípravy

01.
Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno, osmahněte ji na másle dozlatova, přidejte sladkou papriku a prolisovaný česnek. oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, pokrájejte na malé kousky a vše přihoďte do hrnce k cibulce.

02.
Zalijte vodou, přidejte kostku bujonu, osolte, opepřete a přidejte sladkou papriku (s tou nešetřete!). Guláš přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nejsou hotové (trvá to asi 15 minut). Poté přilijte a nechte ještě chvíli povařit.

03.
Mezitím si připravte jíšku: na pánvi rozehřejte máslo, smíchejte s hladkou moukou a chvíli smažte za častého míchání.

04.
Guláš nakonec dochuťte kořením a podle potřeby zahustěte jíškou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *