Krkonošské kyselo

, , , ,

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • máslo 50 gramů
  • sušené 10 gramů (nebo 100g čerstvých hub)
  • 1 kus
  • vejce 4 kusy
  • 500 gramů
  • kmín
  • 1 litr

🥘 Postup přípravy

Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, houby a z namočených hub. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit.

Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a ne příliš hustě umíchaná vejce.

Do hotové polévky při servírování přidáme uvařené, oloupané a rozkrájené brambory.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/polevky/krkonosske-kyselo-4034/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *