Krokety z hovězího masa s fazolkami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 35 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1 kus
  • 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • 1 lžíce
  • 500 gramů (hovězí)
  • 1 kus
  • 1/4 kusu
  • vejce 2 kusy
  • petrželka velkolistá 1 lžíce (jemně nasekaná)
  • mouka pšeničná hladká (na obalení)
  • pepř (čerstvě mletý)

Fazolky:

  • cibule 1 kus
  • fazolky zelené 500 gramů
  • olej olivový 1 lžíce
  • rajčata 4 kusy
  • oregano 4 snítky

🥘 Postup přípravy

1 Housku nastrouhejte nahrubo. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj cibuli, za chvilku česnek a za stálého míchání obojí lehce osmažte do světle žluta.

2 vložte do mísy a vmíchejte do něj jemně nastrouhanou mrkev a celer. Přidejte zpěněnou cibuli s česnekem, nastrouhanou housku a vejce, lehce rozšlehaná vidličkou. Osolte, opepřete a spolu s nasekanou petrželkou všechno dobře promíchejte.

3 Troubu rozpalte na 180 °C. Na pomoučeném prkénku utvořte krokety a pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4 Fazolky: Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Fazolkám odkrojte konce se stopkou a v míse je promíchejte s cibulí, olivovým olejem, solí, rajčaty, nakrájenými na kostičky, a lístky oregana. Přidejte je na plech ke kroketám a vše společně pečte asi 25 minut. Tip: Maso a zeleninu můžete podobným způsobem osmažit i na pánvi.

☕️ Poznámka

sice podporuje trávení, ale také chuť k jídlu, zkuste maso ochutit nastrouhanou zeleninou.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *