Kuře po provensálsku a pečené brambory

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 45 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • kuřecí maso 4 kusy (stehna)
  • víno bílé 200 mililitrů (suché)
  • olivový 2 lžíce
  • dijonská 2 lžíce
  • vinný 2 lžíce (bílý)
  • česnek 4 stroužky
  • 3 snítky (čerstvý)
  • 3 snítky (čerstvý)
  • 600 gramů
  • olej olivový 50 mililitrů
  • česnek 2 stroužky
  • hladkolistá 1 hrst
  • pepř 1/4 lžičky

🥘 Postup přípravy

1. Nejprve připravte : v míse smíchejte víno, sůl, olej, hořčici, ocet a nasekané a do vzniklé marinády naložte . Marinujte asi 30 minut.

2. Brambory mezitím nakrájejte na silnější plátky, osolte a dejte je do větší mísy. Česnek, petrželku a pepř rozmixujte s olejem, přilijte k bramborám a promíchejte je, aby se obalily olejem. Na plech vyložený pečicím papírem položte zapékací misku, vložte do ní stehna a zalijte marinádou. Na zbytek plechu vysypte brambory a pečte v troubě předehřáté na 200 °c asi 40–45 minut, dokud kuře i brambory nebudou hotové.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *