Kuře s dýní, cizrnou a slaninou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Podzim je tu a s ním i dlouho očekávaná sezona dýní. Máte dýni rádi, ale „celodýňové“ recepty pro vás nejsou to pravé ořechové? Zkuste kuřecí maso doplněné rajčaty, cizrnou a slaninou. Je to rychlé, skvělé a funguje jen na doplnění směsi sezonních chutí.

🍓 Ingredience

  • 400 g dýně hokaido
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 3 kuřecí stehenní řízky
  • a pepř
  • 75 g krájené slaniny
  • 1/2 plechovky sterilovaných rajčat
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 1 hrnek uvařené cizrny

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistěte, zbavte semen a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Dýně hokaido se neloupe, pokud máte třeba máslovou dýni, oloupejte ji.

Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, kuřecí maso na kousky. Cibuli zpěňte na troše oleje, přidejte čerstvě nastrouhaný a nechte rozvonět.

Krok 3: Vmíchejte kuřecí maso, jemně nakrájenou slaninu, osolte, opepřete a opečte dozlatova.

Krok 4: Když maso začne zlátnout, přidejte nakrájenou dýni a zlehka orestujte. Podlijte krájenými sterilovanými rajčaty a asi 100 ml vývaru (nebo vody), přiklopte poklicí a poduste doměkka. Trvá to asi 10 minut, záleží, jak moc měkkou dýni chcete – někdo preferuje úplně měkkou, někdo jen na skus. Podle potřeby během dušení ještě trochu podlijte.

Krok 5: Když jsou a dýně hotové, vsypejte předem uvařenou nebo slitou sterilovanou cizrnu a prohřejte.

☕️ Poznámka

Podávejte s rýží nebo bílým pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 269,94 kJ
Bílkoviny43,82 g
Tuky43,22 g
Sacharidy53,93 g
Sůl3,37 g
SAFA13,27 g
Vláknina13,94 g
Cukry16,26 g

https://www.prozeny.cz/clanek/z-jednoho-hrnce-kure-s-dyni-cizrnou-a-slaninou-67257




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *