🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Ráda kuřecí i vepřové maso nakládám do jogurtu či zakysané smetany. Pomohou totiž masu dokonale zkřehnout a to si při další tepelné úpravě zachová svoji šťavnatost. Ještě než začne grilovací sezona, pro kterou maso v jogurtu připravuji nejčastěji, je tady tento jednoduchý recept na kuřecí kousky pečené v troubě.
🍓 Ingredience
NA MARINÁDU
- 140 g hustého bílého jogurtu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka pepře
- 2 špetky soli
NA MASO
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžička ghí
🥘 Postup přípravy
01.
Nejprve si připravte jogurtovou marinádu. Do uzavíratelné mísy vyklopte kvalitní bílý jogurt, přidejte olej, nadrcený stroužek česneku a koření – kurkumu, římský kmín, zázvor a čerstvě namletý pepř. Vše zamíchejte a osolte.
02.
Vykostěná kuřecí stehna překrojte napůl, vložte do marinády a nechte odpočívat pár hodin, nejlépe přes noc.
03.
Druhý den marinovaná kuřecí stehna zprudka opečte na přepuštěném másle ghí (ale klidně i na běžném másle), aby zůstala uvnitř syrová.
04.
Předpečené kousky masa obalte plátkem slaniny a položte je na plech. Dejte je dopéct do předehřáté trouby na cca 15 minut při 190 stupních.
05.
Hotové opečené maso podávejte s jemnou bramborovou kaší. Vyzkoušejte třeba vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/kureci-kousky-marinovane-v-jogurtu-70754








Napsat komentář