Kuřecí polévka Pho ga s cuketovými nudlemi

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 2-3 porce

🍪 Popis

Ještě zdravější varianta oblíbeného vývaru Pho ga. Místo rýžových nudlí nakrájejte na tenké nudličky cuketu, v horké polévce změknou a zároveň zůstanou lehce křupavé. Maso uvařte ve vývaru nebo použijte zbylé vařené a natrhejte ho do polévky na kousky. Pořádná porce čerstvých bylin, zázvoru a česneku se postará o omamnou vůni a silnou chuť a na imunitu funguje podobně jako sauna.

🍓 Ingredience

:

K podávání:

🥘 Postup přípravy

Do středně velkého hrnce vložte a koriandr. Zázvor nakrájejte na plátky, česnek oloupejte a podrťte a přidejte vše k masu. Osolte, zalijte vývarem a vodou tak, aby kuře bylo ponořené a přiveďte k varu. Ztlumte a pomalu vařte 10–15 minut doměkka.
Uvařená prsa vyjměte, maso natrhejte a kosti vraťte zpět do hrnce. Vařte ještě 10 minut a vývar sceďte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Čirý vývar vlijte zpět do hrnce, přidejte javorový sirup, tamari, cibuli a limetovou šťávu. Podle chuti osolte a okořeňte.
Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké nudličky (spirály). Rozdělte je do dvou misek, navrch položte trhané maso, zalijte horkým vývarem a podávejte s čerstvými bylinkami, chilli papričkou, výhonky a čtvrtkou limetky, kterou položíte na talířek vedle misky.

☕️ Poznámka

Tenké nudličky ze zeleniny vytvoří nejsnáze spiralizér – speciální krouhač. Postačí vám i ostrý nůž, ostrá škrabka s řadou zoubků vedle sebe (julienne), nebo krouhač připomínající větší ořezávátko na tužku. Nožem krájejte nudličky co nejtenčí a nejdelší, tak docílíte efektu a konzistence podobné nudlím.

https://fresh.iprima.cz/recepty/kureci-polevka-pho-ga-s-cuketovymi-nudlemi




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *