🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Moje babička ráda vzpomínala, jak si v Kyjevě v nějaké jídelně dávala řízek plněný máslem a bylinkami. Ačkoliv to není nijak starý recept (v domácí kuchyni zlidověl až v druhé polovině 20. století), dnes je nedílnou součástí ukrajinské kuchyně. Ochutnáte s námi?
🍓 Ingredience
- 2 kuřecí prsní řízky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce čerstvých bylinek
- sůl a pepř
- 1 vejce
- hladká mouka na obalování
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Prsní řízky zbavte vnitřní malé části, aby zbyla jen větší silná část, kterou tvoří celý sval v kuse. Do boku řízku ostrým nožem vyřízněte kapsu: pozor ale, abyste maso nikde neprořízli skrz, máslo by pak při smažení vytékalo.
Krok 2: Měkké máslo smíchejte s jemně nasekanými bylinkami – někdo ocení i stroužek utřeného česneku nebo trochu citronové kůry navíc.
Krok 3: Do kapsy v mase vložte polovinu bylinkového másla a řízek pevně uzavřete párátkem. Ze všech stran maso lehce osolte a opepřete.
Krok 4: Připravte si klasický trojobal: v jednom hlubokém talíři rozšlehejte vejce, do druhého nasypejte trochu hladké mouky a do třetího strouhanku. Naplněné řízky pak postupně obalte v hladké mouce, vejci a strouhance.
Krok 5: Řízky smažte v rozpáleném oleji nebo na másle dozlatova, trvá to asi 10 minut. Kuřecí prsa budou díky máslové náplni krásně šťavnatá! Podávejte třeba s bramborovou kaší a trochou zeleného salátu.








Napsat komentář