🕒 Doba přípravy: 60 min.

🍽️ Množství: 6 porcí

🍓 Ingredience

Omáčka:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g rajčata v rajčatová šťávě (krájená)
  • 1 střední
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky tymiánu
  • ½ lžičky oregano

Bešamel:

  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 500 ml mléka
  • 125 g mozzarelly (strouhané)
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • (neuvařené!)
  • drcený černý pepř

Dekorace:

  • bazalka

🥘 Postup přípravy

1
Masová směs: Nakrájíme cibuli na kousky, přidáme česnek a osmahneme doměkka.
2
Přimícháme maso a restujeme, dokud nechytne krásnou hnědou barvu.
3
Přidáme rajčata ve šťávě, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme a vaříme asi 20 minut.
4
Bešamel: Ve velké pánvi osmahneme mouku na rozehřátém másle, přilijeme , důkladně promícháme a vaříme, dokud směs nezhoustne.
5
Přidáme a dochutíme muškátovým oříškem a solí.
6
Do pekáče vložíme první plát lasagní, potřeme ho masovou směsí a zalijeme bešamelem. Tyto kroky opakujeme, dokud bešamel nebude navrchu. Následně posypeme strouhaným sýrem.
7
Pečeme na 180 °C asi půl hodiny. Necháme lasagne vydýchat a poté je už můžeme podávat. Servírujeme ozdobené bazalkou.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *