🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 6 porcí
🍓 Ingredience
Omáčka:
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g rajčata v rajčatová šťávě (krájená)
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky tymiánu
- ½ lžičky oregano
Bešamel:
- 50 g másla
- 50 g mouky
- 500 ml mléka
- 125 g mozzarelly (strouhané)
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- lasagne těstoviny (neuvařené!)
- olej
- sůl
- drcený černý pepř
Dekorace:
- bazalka
🥘 Postup přípravy
1
Masová směs: Nakrájíme cibuli na kousky, přidáme česnek a osmahneme doměkka.
2
Přimícháme maso a restujeme, dokud nechytne krásnou hnědou barvu.
3
Přidáme rajčata ve šťávě, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme a vaříme asi 20 minut.
4
Bešamel: Ve velké pánvi osmahneme mouku na rozehřátém másle, přilijeme mléko, důkladně promícháme a vaříme, dokud směs nezhoustne.
5
Přidáme sýr a dochutíme muškátovým oříškem a solí.
6
Do pekáče vložíme první plát lasagní, potřeme ho masovou směsí a zalijeme bešamelem. Tyto kroky opakujeme, dokud bešamel nebude navrchu. Následně posypeme strouhaným sýrem.
7
Pečeme na 180 °C asi půl hodiny. Necháme lasagne vydýchat a poté je už můžeme podávat. Servírujeme ozdobené bazalkou.








Napsat komentář