🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pokud je letos chcete prožít bez těžkého bříška a následného zaříkávání se, že od ledna jíte jinak a lépe, začněte rovnou u odlehčeného salátu, jak ho dělají na Moravě. A pokud zrovna jedete v nějaké dietě, třeba nízkosacharidové, můžete si ho klidně dát ke štědrovečerní večeři. Navíc je bez majonézy. Nic proti ní, ale vzhledem k tomu, že bramborový salát jíme ještě 3 dny po Štědrém večeru, už se to může nasčítat.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky či kostičky.
Krok 2: Přidejte nadrobno pokrájené nakládané okurky a na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Krok 3: Osolte, opepřete, zakapejte dijonskou nebo plnotučnou hořčicí prošlehanou s olivovým olejem a opatrně zamíchejte. Salát je nejlepší druhý den, když se rozleží.
☕️ Poznámka
Pro barevnější salát přidejte hrst sekaných bylinek (petržel, kopr, pažitka) nebo nadrobno pokrájenou červenou papriku, kterou jste předtím podusili v páře do měkka.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/lehky-bramborovy-salat-bez-majonezy-68133








Napsat komentář