Lehký bramborový salát bez majonézy

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Pokud je letos chcete prožít bez těžkého bříška a následného zaříkávání se, že od ledna jíte jinak a lépe, začněte rovnou u odlehčeného salátu, jak ho dělají na Moravě. A pokud zrovna jedete v nějaké dietě, třeba nízkosacharidové, můžete si ho klidně dát ke štědrovečerní večeři. Navíc je bez majonézy. Nic proti ní, ale vzhledem k tomu, že bramborový jíme ještě 3 dny po Štědrém večeru, už se to může nasčítat.

🍓 Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 kyselé okurky
  • 3 jarní cibulky
  • a pepř
  • 1 lžíce
  • 1 lžíce olivového oleje

🥘 Postup přípravy

Krok 1: uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky či kostičky.

Krok 2: Přidejte nadrobno pokrájené nakládané okurky a na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Krok 3: Osolte, opepřete, zakapejte dijonskou nebo plnotučnou hořčicí prošlehanou s olivovým olejem a opatrně zamíchejte. Salát je nejlepší druhý den, když se rozleží.

☕️ Poznámka

Pro barevnější salát přidejte hrst sekaných bylinek (, kopr, ) nebo nadrobno pokrájenou červenou papriku, kterou jste předtím podusili v páře do měkka.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *