Maďarská houbová polévka

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Cibuli nakrájejte nadrobno, ze žampionů odstraňte nožičky (špatně se mixují) a nakrájejte je na plátky. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli. Pak přidejte a opečte je. Pustí dost vody, restujte je, dokud se nevypaří, trvá to asi 10 minut. Pár kousků hub můžete odložit na ozdobu. Pak je zaprašte paprikou a moukou, zarestujte a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka. Nakonec polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte krátce prohřát. Dolaďte ji citronovou šťávou a pepřem, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

☕️ Poznámka

Perfektní polévka má v sobě výraznou chuť hub a jemné aroma guláše. Nejjednodušší je připravit ji ze žampionů, pokud ale máte v mrazáku nějaké úlovky z houbařské sezony, použijte je. Dodají jídlu pestrost.

https://www.igurmet.cz/recepty/polevky/smetanove/madarska-houbova-polevka-8051/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *