🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 20 ks

🍪 Popis

Tahle ušlechtilá sladkost původem z Francie vás dostane. Křupavé madlenky v kombinaci s medovou omáčkou jsou jednoduše dokonalé!

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 130 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 3 lžíce oleje
  • máslo na vymazání
  • na vysypání

Na omáčku

  • 150 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 1 vanilkový lusk

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Máslo dejte do rendlíku a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Pak ho nechte trochu vychladnout. Mezitím do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva.

Krok 2: Vejce s cukrem a citronovou kůrou ušlehejte do husté a nadýchané pěny. Postupně do směsi zapracujte vlažné máslo a . Hotové těsto nechte v míse, přikryjte folií a nechte asi tři hodinky v chladu.

Krok 3: Formy na mandlenky vymažte máslem a poprašte moukou. Naneste do nich těsto tak, aby dosahovalo do dvou třetin výšky formiček. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte je 8 až 10 minut.

Krok 4: Madlenky nechte po upečení mírně vychladnout, a pak je vyklopte. Smetanu trochu zahřejte, dejte do ní polovinu semínek z vanilkového lusku a . Míchejte, až se med rozpustí. Smetanu nevařte, pouze zahřívejte. Hotové madlenky namáčejte do medové omáčky.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *