🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Kari dodá makrele šmrnc exotiky, navíc její přípravou uděláte také něco pro své zdraví. Čeká vás příval chutí a prospěšných omega-3!
🍓 Ingredience
- 4 mražené makrely v celku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari pasty (nejlépe madras)
- 800 g brambor, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 400 g mangoldu nebo špenátu
🥘 Postup přípravy
1 Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.
2 Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.
3
Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.
☕️ Poznámka
Makrelu můžete péct i v celku. V tom případě ji přidejte do pekáče hned na začátku pečení








Napsat komentář