Malinový dezert à la tiramisu

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 4 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8-10 porcí

🍪 Popis

Inspirovali jsme se naším milovaným tiramisu a připravili malinovou variantu, kterou budete chtít mlsat celé léto!

🍓 Ingredience

  • 1 (250–300 g) sklenice malinového džemu
  • 15 ml vlažné vody
  • 45 ml likéru Chambord nebo jiného malinového likéru
  • 1–2 balení (cca 36 kusů) ářských piškotů (viz Něco navíc)
  • 600 g malin

NA KRÉM Z

  • 750 g mascarpone
  • 45 ml likéru Chambord nebo jiného malinového likéru
  • 1–2 lžičky vanilkového extraktu
  • 400 ml smetany ke šlehání (33–40%)
  • 70 g moučkového cukru

NA DOKONČENÍ

  • 10 g lyofilizovaných malin
  • 30 g moučkového cukru

🥘 Postup přípravy

1 smíchejte s vodou a likérem, a pokud džem obsahuje , přepasírujte je přes jemné sítko, abyste se jich zbavili. Semínka vyhoďte.

2 Na krém ve velké míse promíchejte mascarpone, 45 ml likéru a . Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček. Zhruba 1/4 šlehačky pro odlehčení vmíchejte
do krému. Zbytek šlehačky opatrně překládáním zapracujte tak, abyste nepřišli o našlehaný objem.

3 Piškoty vyložte celé dno vhodné hranaté nádoby (přibližně o rozměrech 20 x 30 cm). V případě potřeby piškoty ostrým nožem rozkrojte tak, aby se do formy pohodlně vešly. Zalijte je polovinou malinové směsi, nechte krátce vsáknout a naneste polovinu krému a poctivě ho rozetřete až k okrajům. Rovnoměrně posypte zhruba 1/2 malin. Pak celý postup zopakujte a dezert zakončete úhlednou vrstvou zbylých malin. Volně zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

4 Těsně před servírováním rozmixujte nebo v hmoždíři rozdrťte lyofilizované na jemný prášek, přesypte přes jemné sítko k moučkovému cukru, promíchejte a použijte na poprášení dezertu. Ihned podávejte.

☕️ Poznámka

Místo malinového džemu můžete použít čerstvě připravené malinové pyré zbavené semínek (sladit můžete, ale nemusíte). V tom případě vynechte 15 ml vlažné vody na naředění. můžete použít kupované nebo domácí

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *