Mangové nanuky: se špetkou chilli pro dospělé a s jahodami pro děti

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 12 ks

🍪 Popis

Nanuky ze sladkého exotického manga se špetkou chilli chladí i pálí zároveň, s radostí po nich sáhnou i dospělí po každém grilování… A aby ani děti nepřišly zkrátka, udělejte pro ně rovnou zábavnou barevnou verzi s jahodami

🍓 Ingredience

  • 120 ml vody
  • 120 g cukru krupice
  • 450 g mangové dužiny
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 špetka chilli

Na jahodové nanuky navíc

  • 300 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce limetkové šťávy

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Připravte si cukrový rozvar: do rendlíku nasypejte , přidejte vodu a přiveďte k varu. Zvolna vařte za občasného míchání asi 5 minut, až se cukr úplně rozpustí a rozvar bude mít řidší sirupovitou konzistenci. Odstavte a nechte zchladnout.

Krok 2: Zralé (podle velikosti plodů a pecky budete potřebovat asi tři kusy) oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Vložte ho do mixéru, přidejte lžíci limetkové šťávy a asi polovinu cukrového rozvaru a rozmixujte na hladké pyré. Ochutnejte a dolaďte podle toho, jak zralé a sladké bylo vaše mango.

Krok 3: rozdělte do dvou mističek zhruba v poměru 1:2. Do jedné třetiny vmíchejte špetku chilli podle chuti.

Krok 4: Mixér po mixování manga nemusíte omývat: rovnou do něj vložte jahody, přidejte zbytek cukrového rozvaru a lžičku limetkové šťávy a také rozmixujte na hladké pyré. Dolaďte chuť podle sladkosti jahod a pyré propasírujte přes cedník.

Krok 5: Šest tvořítek na nanuky naplňte zhruba do třetiny mangovým pyré bez chilli a šest tvořítek jahodovým pyré. Vložte asi na hodinu do mrazničky, pyré zpevní a unese další vrstvu bez toho, aby se hmoty promíchaly. Do částečně zmražených nanuků můžete vložit i nanukové dřívko, udrží se vzpřímeně. Do tvořítek nalijte další část pyré: k mangu patří mango s chilli a k jahodám sladké mango. Znovu nechte asi hodinu mrazit a vlijte poslední vrstvu. Nechte v mrazničce úplně zamrznout a podávejte

☕️ Poznámka

Tip: Na výrobu nanuků použijte opravdu sladké vyzrálé plody. Máte-li pochybnosti, použijte raději mražené mango: to se mrazí ve stadiu plné zralosti a často bývá lepší než podtržené plody, které dozrávají až cestou na váš stůl.

Tip: Máte-li doma bezový , použijte ho místo cukrového rozvaru, nanuky budou ještě voňavější.

Tip: Formičky namočte před podáváním na chvíli do vyššího hrnku s vodou, nanuky pak lehce vyklouznou.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie324,12 kJ
Bílkoviny0,65 g
Tuky0 g
Sacharidy18,43 g
0,01 g
SAFA0 g
Vláknina1,33 g
Cukry16,13 g

https://www.prozeny.cz/clanek/mangove-nanuky-se-spetkou-chilli-pro-dospele-a-s-jahodami-pro-deti-81208




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *