🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Umami, to je, oč tu běží!

🍓 Ingredience

  • 2 žloutky
  • 2 lžičky marmitu
  • 30 g parmazánu, nastrouhaného najemno + navíc k podávání
  • a čerstvě
  • 180 g špaget nebo
  • 1 velký stroužek česneku, mírně podrcený naplocho nožem
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • malá hrst petrželky kudrnky, nakrájené nadrobno

🥘 Postup přípravy

1 Do hrnce dejte vařit vodu. V misce utřete žloutky s marmitem, nastrouhaným parmazánem a trochou pepře. Jakmile se začne vařit, osolte ji, vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, aby byly špagety či linguine uvnitř pevné na skus čili al dente.

2 Do studené hlubší pánve dejte česnek a olivový , postavte ji na střední oheň a zvolna opékejte, aby česnek zezlátl a zkřupavěl (nesmí zčernat a připálit se). Pak stroužek vyjměte a vyhoďte.

3 Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a uchovejte přitom malý hrnek vody, v níž se vařily. Pánev s česnekovým olejem odstavte a vložte do ní těstoviny, směs s marmitem a trochu vody z vaření. Promíchejte tak, aby těstoviny byly lesklé a rovnoměrně obalené ve směsi. Podávejte se spoustou dalšího parmazánu a trochou petrželky.

☕️ Poznámka

Nejste-li vegetariáni a chcete posílit chuť umami, opečte spolu se stroužkem česneku 125 g pancetty nakrájené na kostičky.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *