🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 8 porcí
🍪 Popis
Sladký dezert, který nezabere příliš mnoho času během přípravy, ale o to víc vás potěší! Připravte si doma sladkost podle receptu, který pochází z repertoáru Lagarto Café a jeho zakladatele Jana Hawelky. Ideální pro celou rodinu!
🍓 Ingredience
DROBENKA:
- máslo 56 g
- mandlová mouka 36 g
- kakao 20 g
- hladká mouka 130 g
- cukr 56 g
KRÉM:
- žloutky 85 g
- mascarpone 700 g
- smetana 234 ml
- cukr 85 g
🥘 Postup přípravy
Drobenka: Smíchejte všechny ingredience, rozprostřete na plech a pečte na 180 °C 10 minut.
Krém: Ve šlehači vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
Přidejte mascarpone v pokojové teplotě a šlehejte do hladkého krému.
Poté postupně přilijte smetanu a vyšlehejte do pevného krému.
Do sklenice dejte nejprve vrstvu krému, zasypte drobenkou, poté znovu krém a ozdobte čerstvými malinami.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/mascarpone-s-malinami-jako-z-lagarta








Napsat komentář